Brändi, Kumppanuus, Sisällöntuotanto ja julkaisut, Viestinnän strategia ja suunnittelu

Shakki, puutarha ja naamiaiset – Miten valita oikea markkinointiviestinnän tapa?

Markkinointi on kuin shakki, puutarha ja naamiaiset. Riippuen siitä, mitä haluat saavuttaa, sinun täytyy valita oikea tapa viestiä asiakkaillesi. Tässä blogissa kerromme, mitä tarkoittavat taktinen, orgaaninen ja natiivimarkkinointi, ja miten voit hyödyntää niitä omassa markkinointiviestinnässäsi. 

Taktinen markkinointi – shakinpelaajan strategia

Taktinen markkinointi tarkoittaa sitä, että suunnittelet ja toteutat markkinointikampanjoita, jotka vastaavat tiettyihin tilanteisiin, tarpeisiin tai tavoitteisiin. 

Sinun täytyy miettiä, mitä siirtoja teet ja mitä vastustajasi tekee. 

Taktinen markkinointi on kuin shakki: sinun täytyy miettiä, mitä siirtoja teet, mitä vastustajasi tekee, ja miten voit hyödyntää tilaisuuksia. Taktisessa markkinoinnissa on tärkeää olla joustava, nopea ja luova. Esimerkiksi, jos kilpailijasi lanseeraa uuden tuotteen, voit reagoida siihen tekemällä oman kampanjan, joka korostaa tuotteesi etuja. Tai jos huomaat, että asiakkaasi ovat kiinnostuneita jostakin ajankohtaisesta aiheesta, voit luoda aiheeseen liittyvää houkuttelevaa sisältöä. 

Orgaaninen markkinointi – puutarhurin pitkäjänteisyys

Orgaaninen markkinointi tarkoittaa sitä, että rakennat pitkäaikaista ja luottamuksellista suhdetta asiakkaisiisi tarjoamalla heille arvokasta ja kiinnostavaa sisältöä.  

Orgaaninen markkinointi on kuin puutarhanhoito: sinun täytyy kylvää siemeniä, hoitaa kasveja, ja odottaa, että ne kasvavat ja tuottavat hedelmiä. Orgaanisessa markkinoinnissa on tärkeää olla johdonmukainen, laadukas ja asiakaslähtöinen. Voit esimerkiksi kirjoittaa blogia ja uutiskirjettä, tehdä podcastia tai ylläpitää some-kanavaa, jossa jaat hyödyllistä tietoa, vinkkejä, tarinoita, tai mielipiteitä, jotka liittyvät sinun toimialaasi. Näin voit houkutella ja sitouttaa asiakkaitasi, jotka arvostavat sinua asiantuntijana ja luotettavana kumppanina. 

Natiivimarkkinointi – naamiaisten mestari

Natiivimarkkinointi tarkoittaa sitä, että mainostat tuotettasi tai palveluasi niin, että se sopii luontevasti siihen ympäristöön, jossa mainos on esillä.   

Natiivimarkkinointi on kuin naamiaisasu, joka on sopiva tilanteeseen, teemaan ja tunnelmaan. 

Natiivimarkkinointi on kuin naamiaisasu: sinun täytyy valita sellainen, joka on sopiva tilanteeseen, teemaan ja tunnelmaan. Natiivimarkkinoinnissa on tärkeää olla huomaamaton, mukautuva ja houkutteleva. Voit esimerkiksi tehdä yhteistyötä jonkin median, julkaisun, tai vaikuttajan kanssa ja luoda sisältöä, joka näyttää siltä, että se on osa heidän normaalia tarjontaansa. Tällä tavalla voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaitasi, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mitä he lukevat, kuuntelevat, tai katsovat. 

Jos haluat kuulla lisää siitä, miten Kumppaniassa voimme auttaa sinua näissä markkinointiviestinnän tavoissa, ota yhteyttä meihin. Autamme mielellämme. 

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.