Yleinen

Läpimurto odotuttaa yrittäjää – listahittejä tulee harvoille ja harvoin

Moni saa leivän helpommalla. Kysyy sisukkuutta ja pähkähullua luonnetta keinua ääripäästä toiseen: tänään se on ruusuilla tanssimista ja huomenna sietämätöntä painetta. Yrittäjän päivänä huomio kohdistuu yrittäjiin. Meille itsellemme jokainen päivä on yrittäjyyttä.

Tänäänkin yritämme uskoa tekemiseemme. Yritämme erityisen kovaa silloin, kun uskoamme koetellaan. Valvomme tarvittaessa yömme. Lyön vetoa, että miltei jokainen yrittäjä on useampaan otteeseen oman sisäisen paininsa käynyt. Läpimurto odotuttaa. Listahittejä tulee harvoille ja harvoin.

Moni pärjää päivästä toiseen ahkeruudella. Toisinaan arkkitehti itse ei näe milloinkaan katedraalinsa valmistumista. Yrittäjä puskee vastuksesta huolimatta eteenpäin. Työ on arvokasta.

Hyviä asiakkaita on harvoin liikaa. Näkisivätpä he, millaisia tanssiliikkeitä, venymisiä ja heittäytymisiä me heidän vuoksemme teemme.

Kun aloitin yrittämisen nuorena opiskelijana, minulla ei ollut liikeideaa. Minulla oli halu tehdä töitä ja oppia käytäntöä. Näin tekemättömiä töitä siellä täällä mutta en yhtään loputonta työmaata, jonne inspiroituneena ankkuroitua.

Oma yritys on loputon työmaa, kuin vanha omakotitalo. Kun saa yhden nurkan remontoitua, huomaa toisen kaipaavan huoltoa.

Yrittäjyys on väline, jolla tehdään mahdottomasta totta. Sanovat sitä vapaudeksi. Enemmän se on kuitenkin luova elämäntapa. Se on keino elää haaveitaan, jäsentää ja järjestää maailmaa. Se vaatii paljon. Se antaa paljon. Yritys on järeä pallo jalassa.

Vapaus on enemmän ajattelun ja mielen onnellisia harhoja. Yrittäjyys on pakottava tarve tutkia arvojaan, hakea merkityksiä ja etsiä järkeä – ryhtyä toimeen.

Yhdessä voimme päästä molemmat pidemmälle.

Asiakkaat ovat yrittäjyyden mesenaatteja, talouden tukijalkoja. Kilvoittelemme heidän suosiostaan. He maksavat palkan. Hyviä asiakkaita on harvoin liikaa. Näkisivätpä he, millaisia tanssiliikkeitä, venymisiä ja heittäytymisiä me heidän vuoksemme teemme. Tahdomme olla heidän silmissään tärkeitä. Tahdomme tuottaa arvoa, hyötyä ja vahvistaa heitä. Yhdessä voimme päästä molemmat pidemmälle. Teemme hyvin usein varmasti enemmän, mitä meille maksetaan. Oppirahoja monessa mielessä.

Päivääkään en kadu, vaikka monta asiaa jo osaisin tehdä toisin.

Monet meistä treenaavat työtä vapaa-ajallaan. Yrittäjyys on työ, harrastus ja toinen koti. Yrittäjyys on elämäntehtävä, joka parhaimmillaan saa sydämen laulamaan. Instrumentteina soivat bändin vahvuudet.

Leenan kolumni on julkaistu Satakunnan Kansassa 6.9.2018. Anna meidän tuottaa arvoa ja hyötyä sinunkin yrityksellesi, kysy lisää.

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.