Me

Maapallon kumppaneiden on aika toimia

Maapallo ja sen ilmasto ovat pulassa. Suomalaiset kuluttivat osansa luonnonvaroista loppuun 5.4.2019. Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten me suomalaiset, maapalloja tarvittaisiin 3,8 kappaletta. Ylikulutus on ilmastonmuutoksen kannalta täysin kestämätöntä, ja esimerkiksi ruuantuotanto vaatisi globaaleja muutoksia.

Etenkin näin vaalien alla keskustelu ilmastoasioista on kärjistynyt välillä melkoisesti. Ongelma herättää voimakkaita tunteita, joissa vastapuolta osoitellaan sormella milloin milläkin argumenteilla. Mielipiteissä ollaan myös kovin ehdottomia, ja kinaa syntyy helposti eri vaihtoehtojen vertailusta. Kumpi auttaisi ympäristöä enemmän, kasvisruoka vai lentoboikotti?

Lupaamme olla aidosti hyvien puolella.

Koululaisten ilmastolakko maaliskuun puolivälissä innosti meidät Kumppaniassa pohtimaan omia ilmastotekojamme. Listasimme ylös asioita, joita teemme jo nyt hyvin. Suosimme julkisia matkustaessamme kauemmas esimerkiksi asiakastapaamisiin. Junaan verrattuna oman auton käyttö synnyttää kaksinkertaiset päästöt matkalla Porista Helsinkiin.

Käytämme myös paljon etäyhteyksiä – noin puolet kaikista sisäisistä ja ulkoisista palavereista toteutetaan etänä. Etätyö mahdollistaa sen, ettei kaikkien kauempana asuvien tarvitse aina ajella omalla autolla toimistolle. Kierrätämme parhaamme mukaan. Viimeksi selvitimme toimistomme vuokranantajalta, voisimmeko saada roskakatokseen myös muovinkeräyspisteen.

Nyt tarvitaan tekoja – mieluiten enemmän

Maailman lasten huoli ilmastosta on täysin aiheellinen. Ruotsalaisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin esimerkki on kannustanut niin lapset kuin aikuiset vaatimaan päättäjiltä enemmän konkreettisia tekoja ilmaston hyväksi. Näiden rohkeiden nuorten myötävaikutuksesta päivitimme myös vastuullisuuslupaustamme: Lupaamme tunnistaa ja tunnustaa vastuullisuutemme kestävää kehitystä tukevista valinnoista yritystoiminnassa. Lupaamme olla aidosti hyvien puolella.

Tulevaisuudessa jokainen yritys on vastuullinen – vaihtoehtoja ei enää ole.

Tulevaisuudessa jokainen yritys on vastuullinen – vaihtoehtoja ei enää ole. Ilmasto on meidän kaikkien vastuulla, niin yksityishenkilöiden kuin suurten organisaatioiden. Pienillä teoilla on suuri merkitys erityisesti yrityksissä.

Joskus parempi huominen kuitenkin vaatii myös isoja päätöksiä. Sen sijaan, että punnitsemme lihansyönnin lopettamisen ja lentoboikotin välillä, miksemme voisi vähentää molempia? Ilmastonmuutoksen pysäyttämisen keinoista taisteluun on turha hukata energiaa. Tärkeintä on, että tartumme toimeen.

Tulemme pitämään ilmastotoimia ja Agenda 2030:n mukaista kestävän kehityksen edistämistä aktiivisesti tehtävälistalla sekä vaikuttamaan omiin sidosryhmiimme. Pysy kuulolla.

Kuva: Dreamstime

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.