Me

Yhteisötyötilat ja etätyö vastuullisen työarjen ympäristönä

Vaikka Kumppaniassa on jo kauan tehty paljon etätöitä, moni viihtyy osan työarjestaan toimistolla. Porissa Kumppanialla on oma kiinteä toimipiste, Tampereella taas hyödynnämme MOWin yhteisöllistä coworking-tilaa. Käytössä olevat työtilat ja työskentelytavat vaikuttavat myös vastuullisuuteen.  

Vihreää energiaa ja hyvät kulkuyhteydet 

Kumppanian Porin toimisto sijaitsee hyvien yhteyksien päässä kauppakeskus Puuvillan kupeessa, historiallisen puuvillatehtaan punatiilisessä miljöössä. Toimisto on näppärän kokoinen, ja tilassa on avoimen työskentelytilan lisäksi pienempi neuvotteluhuone sekä puhelinkoppi. Toimisto on etenkin Porissa ja sen lähikunnissa asuvien työntekijöiden ahkerassa käytössä.  

Puuvillassa arki on varsin vihreää. Sähkösopimuksemme lupaa vain vihreää sähköä, ja Puuvillakortteli lämpenee hiilineutraalisti vihreän kaukolämmön avulla. Vaikka vanhan rakennuskannan lämmittäminen on haastavaa niin taloudellisesta kuin ilmaston näkökulmasta, Pori Energian Täysvihreätakuun ansiosta lämmittäminen on täysin hiilineutraalia 

Puuvillassa arki on varsin vihreää.

Toimistolla olemme kiinnittäneet vastuullisuuteen huomiota muun muassa kierrätyksen ja energian käytön osalta. Laitteita ei jätetä päälle viikonlopuiksi tai edes yön yli, vaan ne sammutetaan silloin, kun niitä ei käytetä. Kierrätys taas onnistuu hyvin erikseen merkittyjen lajitteluastioiden ja yhteisen ohjeistuksen ansiosta. Lisäksi kannustamme työntekijöitämme käyttämään mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kaupunkiliikennettä, polkupyöriä tai vaikkapa sähköpotkulautoja. Muualta vierailevat pääsevät toimistolle näppärästi juna- ja linja-autoasemalta lähtevällä kaupunkibussilla tai kaupunkipyörällä. 

Yhteisössä on voimaa 

MOW Supernova on Tampereen keskustassa sijaitseva yhteisötyötila, joka tarjoaa käyttäjilleen monikäyttöisiä ja käytännöllisiä työtiloja. Tilojen ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota: käytetty sähkö on vihreää tuulisähköä, ja toiminnassa noudatetaan WWF Green Office -standardeja. Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan konseptoimat tilat sijaitsevat BREEAM-ympäristösertifioiduissa kiinteistöissä. Myös kohteen keskeinen sijainti kannustaa ympäristöystävälliseen liikkumiseen: rautatieasemalta kävelee MOWille hetkessä ja MOWista pääsee hissillä Ratinan kauppakeskukseen.

MOWilla on panostettu tilojen viihtyisyyteen sisustuksella ja tilojen monipuolisuudella, minkä ansiosta sinne on aina mukava mennä. Työntekoa helpottavat erilaiset työskentely- ja kokoustilat kuten myös hyvä kahvi- ja teevalikoima. Kahvikoneiden lisäksi keittiöistä löytyvät selkeät lajittelupisteet. Tilojen avaruus lisää yhteisöllisyyden tunnetta, ja viherkasvien runsaus virkistää mieltä.

Yhteisesti jaetut tilat kuormittavat vähemmän niin ympäristöä kuin mieltä! 

Yhteisölliset työtilat ovat vastuullinen vaihtoehto, sillä tilat ovat harvoin tyhjillään ja samoista tiloista pääsee nauttimaan moni sellainen, jonka ei muuten kannattaisi hankkia omia toimistotiloja. Lisäksi yhteisöllisyys lisää henkistä hyvinvointia, mikä edistää yritysten sosiaalista vastuuta. Yhteisesti jaetut tilat kuormittavat vähemmän niin ympäristöä kuin mieltä! 

Kotitoimisto säästää ympäristöä 

Etätyöt ovat tehokas keino matkustuksesta aiheutuvien päästöjen vähentämiseksi. Korona-aikana monissa yrityksissä ja organisaatioissa siirryttiin etätöihin, ja sen myötä myös meillä Kumppaniassa päästiin vuonna 2019 asetettuun hiilijalanjälkitavoitteeseen etuajassa. Kumppanian hiilijalanjälkilaskennan mukaan juuri liike- ja työmatkat muodostavat suurimman osan päästöistämme.  

Pienillä teoilla on yhteenlaskettuna suuri vaikutus, ja sitä sanomaa haluamme viestiä myös muille. 

Kun työntekijät eivät siirry toimistolle eikä asiakastapaamisiin siirrytä satojen kilometrien päähän vaan tapaamiset järjestetään verkon yli, luonto kiittää. Samalla voidaan mahdollisesti säästää esimerkiksi toimistotilojen ilmanvaihdossa ja lämmityksessä. Työhyvinvoinnin kannalta yksin kotona puurtaminen ei kuitenkaan ole kestävä ratkaisu, joten sosiaalisen vastuun nimissä toimistolla käyminen on hyväksyttävää päästöjen uhallakin. Olennaisempaa on kannustaa työntekijöitä taittamaan työ- ja liikematkat julkisilla kulkuneuvoilla aina, kun se on mahdollista. 

Pienillä teoilla on yhteenlaskettuna suuri vaikutus, ja sitä sanomaa haluamme viestiä myös muille. 

Julkaisemme lähiviikkoina Kumppanian hiilijalanjälkilaskennan tulokset vuodelta 2022. Lue lisää Kumppanian vastuullisuustyöstä. 

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.