Verkosto, Viestinnän strategia ja suunnittelu

Pelillistäminen sopii viestinnän työkaluksi

Löytyykö sinulta lentoyhtiön kanta-asiakaskortti? Seuraatko sydämien määrää aktiivirannekkeessasi? Saatko mobiilipankkisovelluksestasi etutarjouksia? Kertooko autosi, kuinka taloudellisesti ajat? Onko golfsimulaattori parantanut svingiäsi? Moni palvelu hyödyntää pelillisyyttä asiakkaidensa sitouttamiseksi ja opettamiseksi pelillisyyden kautta.

Pelillistäminen voi parhaimmillaan lisätä toiminnan tehokkuutta ja luovuutta sekä toimijoiden hyvinvointia. Totta vai tarua?

Riittävän hyvin pelillistetty toiminta tuottaa onnistumisen iloa.

Totta. Riittävän hyvin pelillistetty toiminta tuottaa onnistumisen iloa. Se on mukavasti koukuttava ja imaisee mukaansa. Pelillistämisessä prosessista tehdään motivoivampaa ja hauskempaa liittämällä siihen peleistä tuttuja mekaniikkoja.

Pelillistäminen on asettumassa tukevasti elämän kaikille osa-alueille

Yrityksissä pelillistäminen voi kohdistua esimerkiksi rekrytointiin, perehdytykseen, työhyvinvointiin, arvojen jalkauttamiseen, työturvallisuuteen tai vaikkapa vaikutusanalyyseihin muutosten läpivienneissä. Yhteisölliset pelit lisäävät verkottunutta sosiaalista kanssakäymistä, palautteen antoa ja vuorovaikutusta. Pelillisyyden avulla voit kehittää työn palkitsemiseen ja motivointiin uusia muotoja. Pelillistä ympäristöä kannattaa hyödyntää strategia- ja kehitystoiminnassa. Työilmapiirin käsittely ja kehittäminen ovat nekin oiva kohde pelillisyydelle.

Haluamme saada ihmiset kokemaan voittamisen ja onnistumisen iloa

Kumppania on osa Gamecoast-verkostoa. Haluamme pelillistää viestintää ja olla mukana tekemassa eteenpäin suuntaavaa ja sitouttavaa sisältöä asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa arkeen. Gamecoast-verkosto tarjoaa kumppaneita organisaatiokulttuurin rakennusaineiden kehittämiseen pelillisin keinoin. Tämä tulee esille esimerkiksi työpäiväkokemuksen kehittämisen ja vaikuttamisen mekanismien sekä motivoivan viestinnän rakentamisen kautta. Gamecoast-verkoston tehtävänä ja etenemismallina on yhdistää pelillisyys, tekoäly ja modernit teknologiat (AR, VR) ja niiden tarjoamat uudet mahdollisuudet vakiintuneisiin toimialoihin, kuten teollisuuteen ja palvelutoimintaan.

Oletko kiinnostunut pelillisyystyöpajasta? Työpajojen tiimoilta teemme yhteistyötä Pirita Ihamäen kanssa. Pirita on pelillistämisen kovan luokan asiantuntija, filosofian tohtori, kauppatieteen maisteri ja ammatillinen opettaja AoM. Kysy lisää!

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.