Valmennukset ja koulutukset, Viestinnän strategia ja suunnittelu

TOP 6 -vinkit tehokkaampaan sisäiseen viestintään

Vaikka ulkoinen viestintä pääsee loistamaan, kaikki alkaa kuitenkin kodin eli yrityksen sisäisestä viestinnästä. Panostaminen sisäiseen viestintään ei ole vain suositeltavaa, vaan elintärkeää. Alta löydät tuoreita ajatuksia siitä, miten tehostaa yrityksen sisäistä viestintää entisestään.

1. Arjesta visioon ja tavoitteisiin

Käytä aikaa tehdäksesi yrityksen tavoitteet ja visio tutuiksi koko henkilökunnalle. Sisällytä ne perehdytykseen, muistuta niistä viikkopalavereissa ja piirrä ne vaikka sarjakuvaksi seinälle. Mitä paremmin yrityksessä ymmärretään yhteinen päämäärä, sitä tehokkaammin jokainen pystyy ohjaamaan omaa ja tiiminsä toimintaa tavoitteiden saavuttamiseksi. Arki helpottuu ja visio on askeleen lähempänä. Perehdytyksestä viikkopalavereihin, visio ja tavoitteet tulisi olla jatkuvasti läsnä. Kokeile luoda visuaalisia muistutuksia, kuten infograafeja tai interaktiivisia näyttöjä, jotka elävöittävät tavoitteet ja tekevät niistä osan jokapäiväistä työympäristöä. Ymmärrys yhteisestä suunnasta motivoi ja selkeyttää työntekoa.

Mitä parempi on sisäinen viestintä, sitä menestyneempi yrityksestäsi tulee.

2. Jatkuva vuorovaikutus, eli puhetta, sanoja ja tekoja

Pidä koko konkkaronkkasi ajan tasalla muutosten edistymisestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Jatkuva tiedonkulku ja avoimuus muutoksista sekä tulevaisuuden suunnitelmista pitää tiimin ajan tasalla ja sitoutuneena. Monipuolista kanavia. Käytä blogipostauksia, videoita, uutiskirjeitä tai interaktiivisia Q&A-sessioita. Rohkaise tiimiläisiäsi esittämään ideoita ja kysymyksiä, jotta kaikki tuntevat olevansa osallisina ja arvostettuina. Parhaita ideoita pursuaa silloin, kun jokainen tietää missä mennään ja mihin ollaan matkalla. Harva työntekijä haluaa olla kyydissä tietämättä määränpäätä.

3. Käytä teille sopivia työkaluja

Kaikilla on pöytä täynnä töitä, ja Teamsiin ja sähköpostiin kilisee loputtomasti infoa? Viimeinen asia, jota väkesi haluaa, on aikaa ja vainukoiran lahjoja vaativa hallitsematon kaaos. Onneksi on lukuisia ohjelmia, jotka tekevät sisäisestä viestinnästä vaivattomampaa. Hyödynnä pilvipalveluita. Yksi alusta kaikille sähköposteille, kalentereille ja dokumenteille (esim. Apple, Microsoft tai Google) helpottaa koko yhteisön elämää. Valitse alustat, jotka integroituvat sujuvasti päivittäisiin toimintoihinne ja tukevat tiimin dynamiikkaa.

Paras asiakaskokemus syntyy, kun yrityksen sisäinen viestintä sujuu.

4. Hyödynnä visuaalisuuden voimaa

Kumpi sinusta tuntuu mielekkäämmältä: esittää faktat tai ideat henkilökunnalle kuvilla, videoilla tai infograafeilla vai kertoa mustaa valkoisella, miten päästään tavoitteisiin? Toivottavasti lämpenit ensimmäiselle vaihtoehdolle. Meistä kaksi kolmesta on visuaalisia oppijoita, eli ymmärrämme ja muistamme kuvat paremmin kuin tekstit. Tee viestinnästäsi vaikuttavampaa ja mielenkiintoisempaa innovatiivisilla ja visuaalisilla tavoilla.

5. Muista maksava asiakas sisäisessä viestinnässä

Paras asiakaskokemus syntyy, kun yrityksen sisällä asiat rullaavat, sisäinen viestintä sujuu ja fiilis on selkeästi plussan puolella. Kun jokaisella on tieto siitä, kuka asiakas on ja mitä osaamista hänelle tarjotaan, se näkyy ja kuuluu positiivisella tavalla kauas – myös maksavalle asiakkaalle asti.

6. Kehitä jatkuvasti viestintäkäytäntöjä

Maailma muuttuu, ja niin pitäisi myös sisäisen viestinnän käytäntöjen. Pidä säännöllisesti katsauksia siitä, mitkä menetelmät toimivat ja mitkä kaipaavat päivitystä. Kehitä viestintästrategiaa aktiivisesti vastaamaan sekä työntekijöiden että yrityksen tarpeita. Kannusta innovointiin ja mukautumiskykyyn, jotta viestintänne pysyy raikkaana ja tehokkaana.

Tarvitsetko tukea sisäisen viestinnän kehittämiseen? Kaipaatko sparrausta, työpajaa, valmennusta tai keskustelun fasilitointia? Me autamme, kysy lisää.
Lue Sonjan blogi viestinnästä, jossa hän vertaa kasvinhoitoa viestintään.

Kuva: Shutterstock

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.