Kumppanuus

Viestintäkumppanuus on kuin tulinen tango tai viipyilevä valssi – saanko luvan?

Viestintäkumppanuus on kahden osapuolen välistä strategista yhteistyötä, joka tähtää yhteisesti sovittuihin tavoitteisiin. Kuten tanssissa viestintäkumppanuudessakin tarvitaan keskinäistä luottamusta, avointa kommunikointia ja notkeaa liikettä.  

Viestintäkumppanuudessa tehdään tiivistä yhteistyötä asiakkaan liiketoimintaa tukevien tavoitteiden saavuttamiseksi – olivat ne sitten brändin rakentamista, työnantajamielikuvan kehittämistä tai myynnin kasvattamista.  

Jotta yhteistyö sujuu saumattomasti, on odotuksista, tarpeista ja tavoitteista viestittävä selkeästi.  

Kumppanuuden alussa parista otetaan napakka ote, käännetään katseet samaan suuntaan ja sovitaan yhteiset askelkuviot. Keskinäinen luottamus rakentuu vähitellen, jolloin opitaan vastaamaan viestintäkumppanin liikkeisiin ja signaaleihin. Jotta yhteistyö sujuu saumattomasti, on odotuksista, tarpeista ja tavoitteista viestittävä selkeästi.  

Yhteinen rytmi antaa tahdin 

Viestintäkumppanuuteen kuuluvat yhteiset aikataulut, jotka määrittävät tempon taktiselle, operatiiviselle ja strategiselle viestinnälle. Uutiskirjeitä, somea ja sisällöntuotantoa tehdään yhdessä sovitun suunnitelman mukaan.  

Kumppaneiden arki ja viestinnän teot kietoutuvat sulavasti yhteen selkeä rytmi tuo kepeyttä työskentelyyn. Turhilta harha-askelilta vältytään, kun kumppanit jakavat saman tahdin, ymmärryksen ja päämäärän. 

Kumppaneiden arki ja viestinnän teot kietoutuvat sulavasti yhteen selkeä rytmi tuo kepeyttä työskentelyyn.

 

Koreografiaan mahtuu luovuutta 

Viestintäkumppanuudessa sovitaan yhteinen koreografia, jonka mukaan kumppanit liikkuvat samassa tahdissa. Siinä on kuitenkin tilaa myös improvisaatiolle ja luovuudelle notkea kumppani pystyy sopeutumaan muuttuviin käänteisiin.  

Kyky mukautua tilanteisiin pitää kumppanit jatkuvassa liikkeessä sekä viestinnän idearikkaana ja tuoreena. Näin syntyy vaikuttavaa viestintää. 

Askeleet pysyvät järjestyksessä 

Erityistilanteissa viestinnän tekoja tarvitaan paljon ja nopeasti. Jos asiakas kohtaa toimintaympäristössään yllättävän muutoksen, Kumppania auttaa strategisen kriisiviestinnän keinoin löytämään ratkaisut ja oikean suunnan. Silloin yhteinen rytmi kiihtyy tuliseen tangoon, jossa voi hetkellisesti nousta hiki pintaan.   

Kun arjen yhteiset käytännöt on hyvin organisoitu, askeleet eivät sekoa kriisinkään hetkellä. Kumppania tukee varmalla otteellaan ja estää kompastumiset viestinnän liukkaalla parketilla.  

Kumppania tukee varmalla otteellaan ja estää kompastumiset viestinnän liukkaalla parketilla.

 

Oikeat kuviot oikeaan aikaan 

Viestinnällä luodaan yhteyttä toisiin niin työyhteisön jäseniin kuin ulkoisiin sidosryhmiin. Meillä Kumppaniassa laaja palveluvalikoimamme tarjoaa ratkaisut sekä sisäiseen että ulkoiseen viestintään. Elämme arkea samalla aaltopituudella asiakkaidemme kanssa ja tiedämme, mitä viestinnän osaamista milloinkin tarvitaan.  

Asiantuntijasparraus, mediasuhteiden hoitaminen ja visuaalinen viestintä muiden muassa hoituvat sulavasti asiantuntijoidemme taitavissa käsissä. He ovat valmiina astumaan esille ja tekemään oikeat kuviot oikeaan aikaan.   

Kumppania kehittää viestintää, tuottaa sisältöjä ja muotoilee asiakaskokemusta lähes 20 vuoden kokemuksella. Ota yhteyttä, jos yritykselläsi tai työyhteisölläsi on viestinnän tarpeita, niin kartoitamme tilanteenne. Kokeillaan rohkeasti, sopivatko askeleemme yhteen. Saammeko luvan? 

 

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.