Me, Viestinnän strategia ja suunnittelu

Kun arjen työnteko on digitaalista – digitaalinen työympäristö antaa vapauden

Kumppanian arjessa rajat fyysisen toimiston ja työn tekemisen sijainnin välillä ovat hämärtyneet. Iso kiitos kuuluu digitaaliselle työympäristölle. Kun työpaikka on pikkuhiljaa muuttunut digitaaliseksi, Kumppania ja Kumppanian heimoverkosto voivat ja saavat kommunikoida ja tehdä yhteistyötä monin eri tavoin. Digitaalinen työympäristö mahdollistaa tiedon jakamisen ja yhteisen tekemisen paikkariippumattomasti. Ainoa edellytys on toimiva datayhteys, oli kyseessä sitten älypuhelin tai läppäri.

Meillä kaikilla kumppanialaisilla on mahdollisuus etätyöhön – ja mahdollisuus valita, viettääkö päivänsä etätyön sijaan Porin, Kankaanpään tai Tampereen toimistolla. Etätyötä tehdään missä milloinkin. Viimeisin viikkopalaverimme on loistava esimerkki: Leena hyppäsi palaverin kyytiin junasta, Tytti Porin ja Ninni Kankaanpään toimistolta, Ilona ja Sonja liittyivät seuraan kotitoimistoiltaan ja minä Luxemburgista käsin. Lomalaiset Pia ja Jenni olivat onnistuneesti lomalla eivätkä yllättäneet meitä ilmestymällä palaveriin.

Digitaalisuuden ohella tarvitaan kirsikoita kakkuun.

Tätä meidän arki on. Helppoa ja sujuvaa keskinäistä dialogia sijainnista riippumatta. Sisäiset keskustelut hoidetaan Teamsissa, dokumentteja muokataan yhteisessä työtilassa, projektiseurantaa ja työtunteja kirjataan mobiilisti. Palaverit hoidetaan useimmiten joko Teamsin tai GoToMeetingin välityksellä. Media- ja verkkoanalytiikan seuranta hoituu milloin ja missä vain.

Totta kai meillä edelleen nähdään myös kasvotusten. Kirsikoita kakussamme ovat säännölliset yhteiset lounaat ja palaverit. Kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Päivät työkavereiden kanssa toimistoilla, jolloin voidaan nauttia työyhteisön huumorista ja silmien pyörittelystä sekä jakaa yhdessä ilot, onnistumiset ja murheet.

Kun työ on nopeatempoista ja deadlinet juoksevat kilpaa ajan kanssa, tarvitaan Kumppaniassakin projektien sujuvan ja laadukkaan läpiviennin varmistamiseksi yhteistyötä sekä heimoverkoston että asiakkaiden kanssa. Asiantuntijatyön painopiste siirtyy yhä enemmän siihen, miten voimme yhdessä asiakkaiden kanssa mahdollisimman ketterästi kehittää heidän viestintäänsä, pysyä sovituissa raameissa ja saada yhdessä valitut työkalut toimimaan renkinä isännän sijaan.

Luottamus ja joustavuus ovat avainasemassa.

Meille on tärkeää, että jokainen saa olla sellainen kuin on ja tulla sellaiseksi kuin haluaa. Haluamme olla kannustamassa, haastamassa ja näyttämässä tietä. Itsenäinen työ ja digitaalinen työympäristö edellyttävät rutkasti luottamusta ja joustavuutta. Meillä luottamus pelaa ja joustavuus toimii. Tiedän, että monessa organisaatiossa ollaan samassa vaiheessa kuin meillä, osassa edelläkin. Moni yritys on vasta pohtimassa digitaalisen työympäristön etuja ja haasteita. Uskaltakaa ottaa digiloikka, se kannattaa!

P.S. Miltei joka toinen länsieurooppalainen tekee töitä kotoa käsin vähintään kerran viikossa. Kaksi kolmesta on sitä mieltä, että digitaalinen työympäristö antaa heille lisää aikaa perheen parissa. Melkein jokainen toivoisi mahdollisuutta vaikuttaa työnsä tekemisen aikaan ja paikkaan. (Lähde: Your Digital Workplace)

Joko teillä on kartoitettu digitaalinen työympäristö ja pohdittu sen merkitystä koko työyhteisön näkökulmasta? Anna meidän auttaa.

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.