Me

Jokainen on avainpelaaja unelmajoukkueessa

Dreamteam tehdään yhdessä. Joukkuepelissä on tähtiä. Tähtiä tarvitaan – fanipaitoja myydään tähdillä. MAAALIIII! Yleisö hurraa maalintekijöille. 

Maalintekijä onnistuu yleensä syöttäjän syötöstä. Tarkkasilmäisen laitahyökkääjän pettämätön pelisilmä näkee kolot ja raot, joista kiekko syötetään maalintekijälle. Pakit ja maalivahti huolehtivat kotipesästä. Siellä pelataan puhtaasti ja pidetään oma pesä puhtaana. Joukkueen onnistumiseen vaikuttavat myös huoltaja, hieroja, lääkäri, sponsorit ja loistava valmentaja, joka ei suu vaahdossa huuda ja vaadi tuloksia vaan löytää joukkueeseen oikeat pelaajat oikeille paikoille. 

Joukkuetta ei tarvitse muistuttaa me-hengestä. Unelmajoukkue synnyttää, ylläpitää ja kasvattaa sitä.

Valkku, niin kuin valmentajaa rakastavasti kutsutaan, hoitaa hommansa lempeän jämäkästi, asettaa selkeät tavoitteet, luo positiivisen ilmapiirin tiimille, jossa jokainen voi kasvaa täyteen mittaansa ja olla ylpeä.

Ilman toista ei ole toista. Sen tietää jokainen joukkuepelaaja, joka on onnistunut. Voittajajoukkue tarvitsee kaikkia: väsymättömiä puurtajia, tsemppaajia ja vaihtopelaajia – myös niitä, joiden rooli ei koskaan tule yleisölle näkyväksi. 

Hyvässä joukkueessa pelaaminen tuntuu huikealta. Menestysjoukkueeseen halutaan. Joukkuetta ihaillaan. Joukkuetta ei tarvitse muistuttaa me-hengestä. Unelmajoukkue synnyttää, ylläpitää ja kasvattaa sitä. Me teimme sen. 

Hyvänkin joukkueen voi myös pilata, jos joku ei tunnusta enää yhteistä tavoitetta eikä kunnioita kanssapelaajiaan. Haasteen yllättäessä joukkueen toimintakyky on koetuksella. Silloin mitataan yhteishenki, tahto ja halu – osaaminen kaikilla tasoilla.

Asenteen voi jokainen valita itse. Myös joukkueen. Toivon, että tänä vuonna mahdollisimman moni saisi pelata unelmajoukkueessaan. Kun peli kulkee, syntyy tulosta ja saavutetaan tavoitteita. Onnistutaan. 

Pian kirjoitus on julkaistu Kankaanpään Seudussa 6.1.2019.
Meidän joukkue auttaa onnistumaan. Kysy lisää.

Kuva: Dreamstime

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.